Köpa eller bygga bil?

Här fanns tidigare Grimslövs MS. De finns nu att hitta på https://idrottonline.se/GrimslovsMS-Bilsport/

Är du sugen på att testa folkrace? Kontakta gärna din lokala motorklubb och se om de har en avdelning just för folkrace, eller vänd dig till närmsta folkraceklubb för tips på var du kan gå utbildning och skaffa en alldeles egen folkracebil. 

Du kan skaffa dig en bil på två sätt - köp en på anbud efter avslutad tävling, eller bygg en själv. Det finns fördelar med båda sätten och här kollar vi närmare på vilka dessa fördelar är. Vi kollar givetvis även på de nackdelar detta innebär, och ger också tips på hur du kan finanisera din nya hobby. 

Fördelar & nackdelar med att bygga

Den absolut största fördelen med att bygga sin egen bil är att man får den exakt så som man vill ha den. Har du dessutom möjlighet att provköra bilen på en egen lite bana så kan du under byggandets gång se till att göra de ändringar som behövs för att bilen ska bli perfekt för dig. 

  • Bilen blir exakt som du vill
  • Du vet vilka komponenter som sitter på bilen
  • Du får en bil som uppför sig som du förväntar dig

Nackdelarna då? Jo, det är klart att det kan springa iväg i pris och att lägga ner mer än 8 000 på bilen är dumt då den kan bli såld när som helst. 

Fördelar & nackdelar med att köpa en färdig bil

De allra flesta som köper en folkracebil ser till att lägga bud på de bilar som vinner tävlingar. Du får då en bil som du vet fungerar på en bana och en bil som är välbyggd. Alla bilar som ställer upp i tävlingar är också besiktigade så du vet att den håller alla krav som ställs. Du vet också exakt vad bilen kommer att kosta. 

  • Fast pris
  • Du vet att bilen kan vinna
  • Besiktigad och säker

Det finns givetvis nackdelar med att köpa en färdig bil också. En av dem är att du kan få en bil som är anpassad efter någon annan och inte alls stämmer med din körstil. Du får då modifiera en del. En annan nackdel är att någon annan kan köpa bilen under din näsa så att säga, och du blir utan. 

Tips på finansiering

Folkrace är en relativt billig hobby, om man jämför emd andra motorsporter. Formel 1 kostar miljoner, go-cart kostar tiotusentals kronor och rally kan bli hur dyrt som helst. Folkrace är en bra sport, men den kan fortfarande kosta en del pengar. Speciellt om du är en person som gärna bygger bilar på egen hand. Spara gärna undan en buffert, och använd dig av tjänster som https://www.fxforex.com/sv/ för att få dina pengar att växa.